Online kunst aanschaffen

Begin augustus verscheen er in de Volkskrant een interessant artikel over de groei van de online markt op het gebied van kunst. Op basis van cijfers van het Online Art Trade Report van Hiscox, een gerenommeerde organisatie die zich richt op marktonderzoek op het gebied van kunst, wordt tussen 2013 en 2019 zelfs een stijging in waarde op de online kunstmarkt voorspeld van meer dan 300%.

Waarom deze stijging?

Het aanbod van kunst van een galerie of traditionele veilinghuizen richt zich vaak veelal op het duurdere segment. Beperkingen zoals afstand en tijd spelen daarnaast ook vaak een belangrijke rol. Deze aspecten worden opgelost door het bieden van een online platform waarop kunst kan worden aangeschaft.

Waarom online aanschaffen?

Het online aanschaffen van kunst biedt ontzettend veel voordelen. Om te beginnen worden wij bijvoorbeeld niet beperkt door een fysieke winkelruimte waardoor we ons aanbod groot en gevarieerd kunnen houden. Als u op zoek bent naar een kunstwerk met specifieke kleurtinten of van bepaalde afmetingen is het uitermate geschikt om u via online kanalen te zoeken naar kunst. Tevens biedt een online kunstplatform u bedenktijd als u twijfelt over de aanschaf van een kunstwerk. In overleg kunnen wij daarnaast een proefplaatsing bij u doen.

Wat maakt ons uniek?

Een opvallende trend is de opmars van online aanbieders die nooit actief zijn geweest met een fysieke galerie of in een veilinghuis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Amazon of Ebay. Wij hebben er bewust voor gekozen om het omgekeerde pad te bewandelen en vanuit onze galerie in Hilversum de overstap te maken naar een digitaal platform om onze klanten meer keuze te kunnen bieden. Daarnaast zoeken wij constant naar veelbelovende en opkomende kunstenaars waardoor wij naast gerenommeerde namen als Herman Brood en Rob Scholte ook de talentvolle en soms nog onontdekte kunstenaars een platform kunnen bieden.

5 stappen voor het vinden van het juiste werk

  1. Bepaal waar u het werk wil hangen
  2. Bepaal uw budget
  3. Denk na over geschikte kleurtinten die passen bij uw interieur
  4. Denk na over de afmetingen van het werk
  5. Bestel op Kunstaanbieding.nl!
  6. Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen via info@kunstaanbieding.nl of 06-81275630.

Bron: de Volkskrant, 5 augustus 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *