De 10 favorieten kunstwerken van onze art consultants

Wanneer je op zoek bent naar mooie kunstwerken, kan dit een lastige zoektocht zijn. Hoe bepaalt je welke kunst je het beste kunt kopen? Welke stijl vind je mooi? En waar kunt je de kunst kopen? Dat zijn waarschijnlijk een paar van de totaal vele vragen die door je hoofd gaan bij het kopen van kunst. Om u op weg te helpen, zet dit artikel de top 10 favoriete kunstwerken van onze art consultants op een rij.

10: Omgekeerde wereld II

 

Reverse World II is gemaakt door Rob Scholte. De schilderijen van Rob Scholte bevatten meestal autobiografische elementen. Thema, compositie, kleur en spanning vormen samen die wet waaraan elk werk volgens Scholte moet voldoen, wil het goed zijn. Dit kunstwerk is gemaakt door middel van een zeefdruktechniek en is vierkant van vorm.

Bekijk Reverse World II in de webshop.

9: Mum trademark

Door de steeds wisselende samenstelling van kunstenaars worden de meest originele werken gecomponeerd. Elke kunstenaar draagt een uniek stukje bij aan het geheel, waardoor de werken een eigen verhaal krijgen. De stijl kan worden omschreven als street art en toont vaak iconische beelden in een collage stijl.

Bekijk Mum trademark in de webshop.

8: Copyright Mona 1/10

Magenta is een innovatieve Kunstenaarscollectie gevestigd in het Amsterdam Art Center. Opgericht in 2012 onder leiding van; van der Veldt en Sipkema. Magenta kunst is geïnspireerd op historische beelden en portretten van prominente persoonlijkheden. Het kenmerkt zich door dikke lagen verf en veel verschillend gebruik van materialen. Heden en verleden ontmoeten elkaar op een natuurlijke manier.

Helaas uitverkocht! Bekijk andere werken van Magenta

7: I like your waitress

Bas van Crimpen tekent en schildert al van jongs af aan, en maakt ook graag collages met gemengde technieken en verschillende lagen. Zijn werken hebben vaak een knipoog naar het verleden.

Bekijk I like your waitress in de webshop.

6: Tuinbroek Cabriolet

In de jaren tachtig en negentig manifesteerde Brood zich vooral als beeldend kunstenaar. Zijn tekeningen, zeefdrukken en action paintings vonden gretig aftrek bij een breed publiek.

Bekijk Tuinbroek cabriolet in de webshop. 

5: Abstract Untitled

Peter Maasdam is geboren in Amsterdam in 1962. Maasdam werkt naar een naaktmodel, meestal op papier. De houdingen die zijn model aanneemt zijn kort. Op deze manier blijft de energie in het werk behouden. Zowel in zijn abstracte als in zijn figuratieve werk maakt Peter Maasdam gebruik van diverse collagetechnieken. Met handgeschept Nepal papier maakt hij verdelingen op het doek. Met penseel, hand, kwast, grote plamuurmessen en soms rechtstreeks uit de tube werkt de kunstenaar vervolgens met passie naar het eindresultaat toe.

Bekijk Abstract Untitled in de webshop.

4: Good luck

Met veel gevoel voor humor, kleur en beweging schildert Gerdine Duijsens zeer herkenbare, vrolijke alledaagse taferelen. Met enkele vloeiende zwarte lijnen en verfijnde details brengt ze haar figuren die onder de verf lagen te wachten tot leven.

Helaas uitverkocht! Bekijk andere werken van Gerdine Duijsens

3: Grand Garage

Brauck begon zijn carrière in 1963 met een studie aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Zijn illustraties ondersteunen al vele jaren de actualiteit in kranten en tijdschriften. Met zijn schilderijen laat Brauck zien hoe hij tegen het bestaan aankijkt. Hij probeert de kijker bewust te maken van de dualiteit binnen de huidige maatschappij: het constructieve enerzijds en het destructieve anderzijds.

Helaas uitverkocht! Bekijk andere werken van Brauck.

2: Lips

Grote indringende werken die tot de verbeelding spreken. Er wordt bewust ruimte gelaten voor eigen interpretatie. Dat is kenmerkend voor het werk van Cen. Haar werk is gelaagd en krachtig. Maar ook fris en gedurfd. Ze plaatst verschillende kunstmedia naast elkaar in een logisch of onlogisch samengaan. Door te experimenteren met technieken direct op het doek, ontstaan verrassende taferelen. Materialen waar Cen mee werkt zijn steeds anders. Zand, spuitbussen, Oost-Indische inkt, stencils zijn materialen die vaak in haar werk voorkomen. Zij is altijd op zoek naar bijzondere beelden die inspireren, maar ook naar materialen die bijzonder zijn en gebruikt kunnen worden in haar doeken.

Bekijk Lips in de webshop.

1: Geisha Mayra

Ada Breedveld werd in 1944 in Dordrecht geboren. Wie Ada’s werk bekijkt, merkt terecht dat het om variaties op een thema gaat. De hoofdpersoon op het merendeel van haar doeken is een volumineuze, immer tevreden glimlachende vrouw in een steeds wisselend decor. Toch verveelt het werk van Ada Breedveld nooit, ondanks bepaalde beperkingen in thematiek.

Bekijk Geisha Mayra in the webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *