5 tips voor kunst in de woonkamer

Jouw woonkamer is de plek waar je het liefst tot rust komt na een lange, stressvolle werkdag. Het is ook de plek waar je alle gasten die je bezoeken, vermaakt. Als je denkt dat jouw interieur in de woonkamer er onvolledig of kaal uitziet, heb je misschien een paar kunstwerken aan de muur nodig.

Onze 5 tips voor kunst in de woonkamer zijn:

  1. Kies kleuren die de ruimte complementeren
  2. Let op de grootte en schaal van de kunstwerken
  3. Mix oud en nieuw
  4. Ga veel kunst bekijken
  5. Het ligt voor de hand, maar koop wat je zelf mooi vindt

Tip 1: Kies kleuren die de ruimte complementeren

Kleur is het belangrijkste waar mensen in verstrikt raken wanneer ze kunst proberen te kiezen, vaak omdat ze iets proberen te vinden dat bij de andere kleuren in de kamer past. Maar hoewel het overeenkomen van sommige kleuren een perfect aanvaardbare methode is om kunst te kiezen, is het niet de enige methode.

Soms kunnen de kleuren in de kunst die je kiest het tegenovergestelde zijn van wat je al in je kamer hebt. Het gaat erom iets te vinden dat de ruimte complimenteert – soms is dat door middel van kleur, maar niet altijd. Zoek naar een kunstwerk dat je naar binnen trekt en maak je niet te druk over het perfect matchen van de kleuren van je interieur.

Tip 2: Let op de grootte en schaal

Als het op het kiezen van kunst aankomt, is groter meestal beter. Het kiezen van kunst die te klein is, is een veelgemaakte fout. Neem bijvoorbeeld de ruimte aan de muur boven een bank.

“Als algemene regel geldt dat het kunstwerk boven de bank ongeveer 2/3 van de breedte van de bank of groter moet zijn.”

Hetzelfde geldt voor de ruimte boven een bed. Maar zelfs deze regel kan worden overtreden. In een galeriewand kunnen meerdere kleine stukken samen in één display werken. Beschouw in dat geval de totale uitstalling als één geheel en probeer dezelfde richtlijnen te volgen.

Tip 3: Mix oud en nieuw

Contrast houdt uw interieur spannend, en kunst kan een grote rol spelen bij het creëren van die opwinding. Overweeg dus kunst uit verschillende tijdperken om een robuuste en boeiende collectie samen te stellen.

In een traditionele kamer kan een modern kunstwerk een opvallend middelpunt vormen, net zoals klassieke stukken wat traditie kunnen brengen in meer hedendaagse ruimtes. En wanneer ze samen in dezelfde kamer worden gebruikt, kunnen oude en nieuwe stukken elkaar op mooie en onverwachte manieren aanvullen.

Het mengen van kleuren en thema’s kan ook heel leuk zijn, dus blijf niet hangen in een sleur bij het kiezen van kunst – mix het.

Tip 4: Ga veel kunst bekijken!

Hoewel liefde op het eerste gezicht nooit moet worden afgewezen, is het meestal een goed idee om rond te shoppen voordat u een kunstwerk kiest voor een bepaalde plek in uw huis. Er zijn zoveel opties dat u er zeker van wilt zijn uw keuze. Het goede nieuws is dat er tal van bronnen zijn, zowel online als in fysieke winkels.kunst - assortiment

Tip 5: Het ligt voor de hand, maar koop wat je zelf mooi vindt

Of het nu origineel of massaproductie, duur of goedkoop is, zorg ervoor dat je alleen koopt wat je mooi vindt. Een origineel kunstwerk is een geweldige manier om iets unieks aan je interieur toe te voegen, en het kan een kamer zeker een bepaald karakter geven, maar het kan erg duur zijn, vooral als het een bekende kunstenaar is, of als het iets zeldzaams of unieks is.Geïnspireerd? Neem dan snel een kijkje in onze collectie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *